+31 6 10134971 info@buitenkansmiddelaar.nl

Onderwijsboerderij op mooie locatie

Buitenkans Middelaar is een onderwijsboerderij. We bieden maatwerk in leer – en werktrajecten. Onze locatie ligt in het noordelijkste puntje van de provincie Limburg, aan De Mookerplas en aan de voet van de Sint Jansberg. Niet alleen de omgeving, maar ook onze locatie is een oase van groen.
De mogelijkheden in de omgeving zijn zeer divers en worden zoveel mogelijk in onze programma’s meegenomen.

Voor onze leer – en werktrajecten in de groenvoorziening zijn wij volop in deze mooie omgeving te vinden. We hebben diverse terugkerende werkzaamheden. Te denken valt aan onkruidbeheersing,
bosmaaien, hagen knippen en snoeiwerkzaamheden.

En een boerderij zonder dieren is geen boerderij en dus leven er veel dieren bij Buitenkans Middelaar. Momenteel hebben we varkens, schapen, kippen, konijnen, cavia’s, volièrevogels, kleine knaagdieren, reptielen, vissen, honden en katten en binnenkort mogen we nog andere dieren verwelkomen.

Onze dieren spelen een belangrijke rol in onze leer- en werktrajecten. De dagelijkse zorg, denk aan bijvoorbeeld vachtverzorging, zorgt dat de studenten de theorie in de praktijk kunnen brengen. Hoe leuk is het om de anatomie van een hond niet te leren uit een boek, maar met een echte hond als voorbeeld.

Onze onderwijsboerderij Buitenkans Middelaar ligt in de gemeente Mook en Middelaar. Hoewel Middelaar in het uiterste noorden van de provincie Limburg ligt, is de meest nabije stad, Nijmegen, gelegen in Gelderland. Het dichtstbijzijnde treinstation, Mook Molenhoek, ligt op 6 km afstand van de boerderij. Vanaf het station neem je buurtbus 569, deze stopt voor onze deur! Vooral in de zomer is het goed toeven in onze mooie omgeving. De Mookerheide wordt veel bezocht door toeristen die graag wandelen in de vrije natuur. Er zijn verschillende wandelroutes, zowel kort (3 km) als langer (17 km). De routes voeren door heide- en bosgebied en kennen vrij grote hoogteverschillen waardoor er op bepaalde plekken prachtige vergezichten zijn over het Land van Cuijk. De Mookerplas trekt veel waterrecreanten.

Bij ons ben je meteen nuttig bezig. Er is altijd werk te doen op een boerderij. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je bij ons gaat vervelen of klussen uitvoeren die niet passen bij je interesses. Als jij bij ons wilt komen werken dan zorgen wij voor een leerzame en fijne tijd. Elk seizoen kent verschillende werkzaamheden, maar de zorg voor de dieren is natuurlijk constant. We bieden regelmaat, wat fijn is voor studenten met een aandoening in het autismespectrum. Ook voor studenten die vaker nieuwe prikkels nodig hebben zorgen we voor afwisseling, zodat je je energie bij ons kwijt kunt. Je kunt er bij ons achter komen of werken op een boerderij of in de agrarische sector echt iets voor jou is. Buitenkans Middelaar is een onderwijsboerderij, wat inhoudt dat je bij ons kunt werken aan het behalen van een diploma.

Voor belangstellenden is het uiteraard mogelijk om te komen kijken bij ons op ‘Buitenkans Middelaar’. We vragen dan wel van je dat je van tevoren een afspraak met ons maakt. Adres en telefoonnummer vind je onder ‘Contact’.

Buitenkans Middelaar - Ontwikkelboerderij
Ga naar de inhoud