+31 6 10134971 info@buitenkansmiddelaar.nl

Schooluitval voorkomen/leren

Schooluitval voorkomen is één van onze pijlers bij Buitenkans Middelaar. Onze visie is dat iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Ons leeraanbod sluit daarom aan bij de ontwikkelbehoefte van de student, op zowel praktisch als theoretisch vlak. Het traject bij ons afsluiten met een diploma? Dat kan! Van praktijkcertificaten tot MBO-niveau 2, CREBO-erkende opleidingen. Het behalen van een diploma zorgt voor betere kansen op de arbeidsmarkt, en voor een betere maatschappelijke participatie.

Erkende opleidingsorganisatie

Buitenkans Middelaar werkt hiervoor samen met ORBG-opleidingen, een erkende opleidingsorganisatie in het MBO-onderwijs (Brinnummer 30XG). Wij begeleiden, zij houden toezicht en verzorgen de examinering. Zo behaalt de student een landelijk CREBO-erkend diploma.

Wanneer leerlingen tijdelijk uitvallen in het reguliere onderwijs, kan deze leerling bij ons terecht in wat wij noemen een ‘time-out traject’. Een time-out traject heeft als doel: terugkeer naar school en voorkoming van definitieve schooluitval.

Buitenkans Middelaar - Schooluitval voorkomen

Wanneer leerlingen vastlopen in het reguliere onderwijs is er vaak sprake van meerdere oorzaken. De leerling kan bijvoorbeeld niet meekomen op het geboden lesniveau, voelt zich niet thuis in een groep waar hij /zij op een ander leerniveau presteert. Dit gaat gepaard met motivatieverlies. De leerling vervalt in spijbelgedrag. Het kind wil niet meer naar school. Zowel onderwijskrachten als ouders weten vaak niet wat ze kunnen doen om hun kinderen te motiveren. Er kan ook sprake zijn van een problematische thuissituatie. Ook dan is het een echte uitkomst om kinderen een alternatieve, veilige plek te bieden waar hij of zij zich gewaardeerd voelt en op persoonlijk niveau kan leren.
Buitenkans Middelaar biedt niet alleen een fijne dagbesteding als alternatief voor school. We weten hoe belangrijk het is om een opleiding af te sluiten met een diploma. Een werkgever zal veel eerder een schoolverlater met, dan zonder diploma een baan aanbieden. Een diploma toont inzet, discipline en de wil om te leren. Jongvolwassenen zonder startkwalificatie verliezen eerder hun baan dan mensen met diploma en zijn later vaak aangewezen op flexbanen met een laag inkomen. Vandaar dat wij er voor willen zorgen dat je ook bij ons een diploma kunt halen, simpelweg door schooluitval te voorkomen.

Skip to content