+31 6 10134971 info@buitenkansmiddelaar.nl

“Ze deed het!!”

Enkele weken geleden behaalde Shano haar Proeve van Bekwaamheid. Daarmee behaalde ze haar laatste examen. Inmiddels is officieel haar diplomering vastgesteld, en mag de vlag uit. Ze is geslaagd. Maar hoe kwam het nou zo ver? Ze vertelt je er graag zelf over. Benieuwd naar haar ervaringen bij Buitenkans Middelaar? Lees snel verder.

Hallo allemaal, mijn naam is Shano. Twee jaar geleden kwam ik bij Buitenkans Middelaar terecht. De reden daarvoor was dat het op school niet meer ging door verschillende redenen. Ik wilde liever gaan werken, zag het nut van school niet meer in, en had daardoor extreem motivatieverlies. Op school lukte het niemand meer om mij op andere gedachte te brengen. Ze boden mij als laatste optie een plek bij Buitenkans Middelaar aan. Hoewel ik dat eigenlijk niet zag zitten, vanwege het motivatieverlies, heb ik het toch een kans gegeven. Beetje bij beetje lukte het mij om weer positief tegen onderwijs aan te kijken, en zag ik de meerwaarde van een diploma weer in.

“Ze deed het!!”

De manier van werken bij Buitenkans Middelaar sprak mij heel erg aan. De groep is klein, er is echte aandacht voor een student, de sfeer is gezellig en ongedwongen, in de groep heerst een fijn saamhorigheidsgevoel, en er is ook nog elke lekkere verse soep. Het allerfijnste vond ik dat ik veel eigen regie had over mijn leerweg. Zelf met ideeën komen en dan kijken naar de mogelijkheden is iets wat heel goed bij mij past.

“Ze deed het!!”

Met veel vertrouwen heb ik mijn Proeve van Bekwaamheid afgerond met mooi resultaat, en kreeg ik mooie feedback van de examinatoren. Inmiddels ben ik officieel gediplomeerd en krijg ik bij Buitenkans Middelaar ook nog hulp bij het maken van een CV en solliciteren. Wanneer het mij lukt om werk te vinden zal ik deze fijne plek echt een keer moeten gaan verlaten, maar ik weet dat ik altijd welkom ben voor een knuffel van alle dieren of een gezellig kletspraatje.

“Ze deed het!!”

Dus hoewel ik het in het begin niet meteen zag zitten, ben ik uiteindelijk super blij dat ik het toch een kans heb gegeven, want zie nu maar eens sta!

Ga naar de inhoud